Mobirise Website Builder

Soep van wortel, bloemkool , kurkuma met romige kokosmelk

3 liter soep - 15min voorbereiding + 20min gaartijd

Ingrediënten
1 bloemkool
1 kg wortelen
1 ui
2 teentjes look
2liter kippenbouillon
1 doosje kokos crème
Kurkuma, peper, zout

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180° warme lucht.
Haal de harde kern uit de bloemkool en verdeel ongeveer de helft van de bloemkool in kleine roosjes op een bakplaat met bakpapier.
Bestrooi de bloemkoolroosjes met olijfolie en kruid daarna af met kurkuma. Roer het geheel om en plaats in de oven gedurende 15 minuten.

Maak intussen de soep:
Pel de ui en de look en schil de wortelen.
Snijd de ui, look, wortelen en de rest van de bloemkool in stukken.
Neem een hoge kookpot en voeg wat olijfolie of ghee (geklaarde boter) toe.
Fruit de groenten, ui en look op een zacht vuur aan. Voeg daarna de kippenbouillon toe tot de groenten net onder staan en breng zachtjes aan de kook.
Als de groenten gaar zijn, neem je de pot van het vuur en mix je de soep goed door. Voeg dan de kokos crème toe en meng het onder de soep.
Kruid af met peper, zout en kurkuma.
Schep de soep uit en voeg wat geroosterde bloemkool toe.
Werk af met verse koriander of peterselie.

Smakelijk !

Volg me hier voor leuke weetjes, gratis tips, recepten en nog veel meer ! 

Ondertussen op facebook / instagram

© Copyright 2023 HoYou. All Rights Reserved.


Tot uiterlijk 22/08/2023 kandidaat-ondernemer bij Ondernemersatelier cvba so – Starterslabo Vlaams-Brabant
Interleuvenlaan 62, 3001 Heverlee
BTW BE 0876 478 439 – 016 39 48 75
www.starterslabo.be – vlbr@starterslabo.be 


HTML Code Generator